Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Με τη χρήση του αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παίγνια

Τα Παίγνια που εντάσσονται στην εποπτεία της Ε.Ε.Ε.Π. διακρίνονται στις παρακάτω κύριες κατηγορίες:

Τυχερά παίγνια ορίζονται τα παίγνια για τα οποία το αποτέλεσμα εξαρτάται τουλάχιστον εν μέρει από την τύχη και αποδίδουν στον παίκτη οικονομικό όφελος.

Τα τυχερά παίγνια στηρίζονται στο νόμο της πιθανοτήτων και καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα παίζει η τύχη. Η τυχαιότητα μπορεί να προκληθεί είτε με τη χρήση γεννήτριας τυχαίων αριθμών (Random Number Generator - RNG) ή με άλλο μηχανικό τρόπο, είτε με κλήρωση που πραγματοποιείται με φυσικό τρόπο.

Χαρακτηριστικά τυχερά παίγνια είναι τα λαχεία, τα αριθμολαχεία, το στοίχημα, τα παίγνια τύπου καζίνο (π.χ. ρουλέτα, πόκερ, μπλακ τζακ) κ.λπ.

Ηλεκτρονικά τεχνικά-ψυχαγωγικά παίγνια, ορίζονται εκείνα τα παίγνια, όταν για τη διεξαγωγή τους, εκτός των υποστηρικτικών ηλεκτρονικών και άλλων μηχανισμών, απαιτούνται ηλεκτρονικές υποστηρικτικές διατάξεις (hardware), καθώς και η ύπαρξη και η εκτέλεση λογισμικού προγράμματος (software) παιγνίων, το οποίο ενσωματώνεται ή εγκαθίσταται σε αυτά και περιέχει το σύνολο των πληροφοριών, οδηγιών και λοιπών στοιχείων που αφορούν στη χρήση και στη διεξαγωγή του παιγνίου.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα ηλεκτρονικών τεχνικών ψυχαγωγικών παιγνίων, αποτελούν τα παιχνίδια τύπου arcade, όπως π.χ. τα γνωστά σε όλους μας Tetris και Pac man, τα παιχνίδια προσομοίωσης (simulation), όπως π.χ. αγώνων ταχύτητας, ποδοσφαίρου, πάλης, εξομοιωτές πτήσεων κ.λπ.

Δημιουργία Λογαριασμού
Questions and Answers
Νομική Βιβλιοθήκη
Video